ČLANICE I PARTNERI

Članice
Udruženja “Klaster za Energetsku Efikasnost”

1. Aries International, Novi Sad
Više o tome

2. Conseko, Beograd
Više o tome

3. CP Sistem, Novi Sad

4. DRINA-COOP, Novi Sad
Više o tome

5. Energy concept, Novi Sad

6. Etaž, Beograd
Više o tome

7. Gapi biro, Novi Sad

8. Hydro NS, Novi Sad
Više o tome

9. IGM Stražilovo, Sr.Karlovci
Više o tome

10. Instel-Inženjering, Novi Sad
Više o tome

11. Ion solutions, Novi Sad

12. Kompanija Blagojević, Novi Sad
Više o tome

13. Masterplast yu, Subotica

14. Panon trade, Pančevo

15. Tehnomag-teco d.o.o., Novi Sad
Više o tome

16. Win ing, Futog
Više o tome

17. Greenergy d.o.o., Bački Petrovac

18. GP HGP d.o.o., Novi Sad

19. Optimonia, Stara Pazova
Više o tome

20. C.S.I. Support, Beograd
Više o tome

21. Termo-inženjering d.o.o., Novi Sad
Više o tome

22. e-kuća Čačak d.o.o, Konjevići
Više o tome

23. Dušan Gnjatić
24. Dragan Škobalj
25. Zoltan Zavargo

 

Partneri
Udruženja “Klaster za Energetsku Efikasnost”

1. AUTONOMNA POKRAJINA VOJVODINE
Pоkrајinski sеkrеtаriјаt zа еnеrgеtiku, grаđеvinаrstvо i sаоbrаćај
Novi Sad
http://www.psemr.vojvodina.gov.rs/

2. AUTONOMNA POKRAJINA VOJVODINE
Pоkrајinski sеkrеtаriјаt zа privrеdu i turizаm
Novi Sad
http://www.spriv.vojvodina.gov.rs

3. UNIVERZITET U NOVOM SADU
Fakultet tehničkih nauka
Novi Sad
http://www.ftn.uns.ac.rs

4. UNIVERZITET U NOVOM SADU
Tehnološki fakultet
Novi Sad
http://www.tf.uns.ac.rs

5. UNIVERZITET U NOVOM SADU
Prirodno-matematički fakultet
Novi Sad
https://www.pmf.uns.ac.rs/

6. Regionalna Privredna komora Novi Sad
Novi Sad
http://rpkns.com/

7. Pokret Gorana Vojvodine
Sr. Karlovci
http://www.pgv.org.rs/

8. Regionalna Privredna komora Pančevo
Pančevo
http://www.rpkpancevo.com/

9. Agencija za energetiku Grada Novog Sada
Novi Sad
http://www.aens.rs/

10. Garancijski Fond Autonomne Pokrajine Vojvodine
Novi Sad
http://garfond.rs/

11. Pro Credit Bank a.d. Beograd
Novi Sad
http://www.procreditbank.rs/

12. Klaster građevinsko komunalne delatnosti Panonija
Novi Sad
http://klasterpanonija.com

13. Istraživački centar “Milković-Pendulum”
Novi Sad

14. Alma Mons
REGIONALNA AGENCIJA ZA RAZVOJ MALIH I SREDNJIH PREDUZEĆA
Novi Sad
http://almamons.rs/

Aries International

Izgrаdnjа stаmbеnih i nеstаmbеnih zgrаdа,agencija za prodaju nekretnina, rentiranje i veletrgovinu.

U svom radnom veku Aries international je učestvovao u izgradnji, rekonstrukcijama i nadogradnjama objekata, kao kooperant s velikim uspehom, a posebno navodimo poslovni objekat u Mite Ružića broj 1, uNovom Sadu, koji je prema ocenama stručnjaka jedan od najbolje uklopljenih u ambijentalnu celinu centra grada Novog Sada.

http://www.ariesinternational.rs/

Conseko

Primena solarnih sistema i pružanje rešenja za bolju energetsku efikasnost

Uspešno izvodjenje projekata u oblasti solarnih tehnologija od 2008. godine.Jedna od prvih kompanija koja je počela primenu solarnih sistema ipružanje rešenja za bolju energetsku efikasnost na teritoriji Srbije.

Svojim kupcima stavljaju na raspolaganje svoje stručno iskustvo,predusretljivost i najpogodnija rešenja za proizvodnju energije, većuenergetsku efikasnost i bezbedno snabdevanje energijom.

Zastupnici su solarne opreme nemačkih i holandskih kompanija.

http://www.conseko.rs/

DRINA-COOP

Građevinarstvo i građevinski materijal.

Izgradnja stambenih zgrada, rekonstrukcija i dogradnja: Matica srpska,Vojvođanska banka,Fakultet tehničkih nauka,Obdaništa.

Energetsaka efikasnost:PVC stolarija. alu bravarija i izrada demit fasada.

Hale USA,CAN: Luka Bogojevo.Džondir-Titel,Krušik Valjevo,Veterinarski zavod Subotica,SUNOKO Pećinci, BLOCKX B.Petrovac…

„Behaton“ploče SEMMELROCK-Austrija (trgovi,dvorišta,trotoari): Novi Sad (Zmaj Jovina,Dunavska, Miletićeva,…).LIDLStara Pazova, PALIĆ Subotica, Medicinski fakultet Novi Sad….

https://drinacoop.ls.rs

Etaž

Тrgоvinа nа vеlikо mеtаlnоmrоbоm, instаlаciоnimmаtеriјаlimа, оprеmоmipribоrоmzа grејаnjе

Etaž d.o.o.je trgovinsko preduzeće u privatnoj svojini, osnovano 1990.god. u Beogradu . Danas, ETAŽ sa svojih 125 zaposlenih se svrstava u red srednjih preduzeća. Preko svojih 16 specijalizovanih maloprodajnih objekata i četiri distributivna centra, nekoliko komisionih maloprodaja u Srbiji, snabdeva kako trgovačke firme tako i izvođače radova i investitore velikih objekata. Takodje, na tržištu Crne Gore prisutni smo preko preduzeća Mikromont iz Bijelog Polja.

Asortiman našeg preduzeća obuhvata oko 20.000 artikala, a zastupnici/uvoznik proizvoda smo uglednih evropskih proizvođača u oblasti termotehničkih instalacija: Bosch, Caleffi, Centrometal, Siemens, Grundfos, ESBE, FAF, Fondital, Fischer, Giersch, Henco, Herz, MBS, Rems, Rehau, Te-sa, Tiemme, Tim Sistem ali i dobro poznatih brendova kada se radi o klimatizaciji i ventilaciji poput Sabian-a, MTA, LG, O'ERRE, a u oblasti vodovoda i kanalizacije sa ponosom ističe distributerstvo renomiranih firmi Ariston, Eurotis, Grohe, Slovarm, Herz, Huppe, Interplast, KOLO, Termorad itd.

Potencijalnim kupcima pomažemo u izboru materijala i preporućujemo kvalifikovane projektante i izvođače radova. Posedujemo sopstveni trening centar za obuku kako trgovaćkih tako i instalaterskih firmi za implementaciju novih tehnologija i sistema.

www.etazgrejanje.com

Hydro NS

Porodična firma Hydro NS postoji i uspešno radi od 1992. godine u Novom Sadu. Osnovna delatnost firme je proizvodnja, prodaja i servis pumpi, kompresora i elektromotora, kao i proizvodnja, servis i održavanje uređaja za povišenje pritiska. Firma sarađuje sa vodećim firmama u oblasti vodosnabdevanja kao što su: Perdollo, Ebara, Subline, Leader, Sumoto, Franklin Electric, Varem, Zilmet.

Preduzeće Hydro NS je dugi niz godina prisutno na domaćem tržištu i aktivno deluje na polju hidrogradnje, trgovine i usluga. Zahvaljujući raznovrsnom opsegu proizvoda, ova kompanija uspešno zadovoljava sve potrebe u kućnoj, industrijskoj i poljoprivrednoj upotrebi i predstavlja sinonim za vodosnabdevanje širom sveta.

www.hydro-ns.ls.rs

IGM Stražilovo

Prоizvоdnjа оpеkе, crеpа i grаđеvinskih prоizvоdа оd pеčеnе glinе

IGM Strazilovo - Nexe blok

www.nexe.rs

Instel-Inženjering

Izgrаdnjа stаmbеnih i nеstаmbеnih zgrаdа. Na području Srbije pored Instel Inženjeringa iz Novog Sada, posluju i poslovne jedinice u Zrenjaninu i Somboru. Kompanija svoje poslovanje obavlja kroz sektore: Telekom-energetika, Hidrotehnički sistemi, Termogas i Građevina.

ISO sertifikati

http://www.instel.co.rs/

Kompanija Blagojević

Uvoznik PHILIPS sijalica i svetiljki. Izrada svetlotehničkih proračuna za sve vrste objekata. Finansiranje u trajanju od 5 godina bez kamate.

Kompanija Blagojević je 2011. godine bila distributer sanajvećim rastom prodaje u okviru 150 zemalja ukojima Philips posluje,  2015. godine je od Philipsa dobila priznanje za kvalitetnu i dugoročnu saradnju iskazanu kroz partnerski odnos.

Referentni projekti: Most Duga Novi Sad, Zgrada Vlade Vojvodine, Matica Srpska, Stadion „Karađorđe“, Dunavski kej Novi Sad, Hala „Milenium“ Vršac, ...

http://www.kompanijablagojevic.com

Tehnomag-teco d.o.o.

Rashladni sistemi, toplotne pumpe, čileri i klimatizacija

Uvođenje energestko efikasnih sistema u stambenim i industrijskim objektima. Projektovanje i proizvodnja uređaja vrhunskog kvaliteta i dizajna sa visokim stepenom energetske efikasnosti.
Veliki broj referenci: Sladara Maltinex, Tarket, Linde Gas Srbija, CORP JVJV itd

www.tehnomag-teco.rs

Win ing
Futog

Proizvodnja PVC i ALU stolarije

Izrada i montaža PVC stolarije, ALU bravarije, staklenih i banol fasada, roletni, komarnika, žaluzina u različitim bojama vrhunskog kvaliteta po želji investitora.

www.win-ing.rs

Optimonia
Stara Pazova

Proizvodnja mašina za industiju hrane, pića i duvana (proizvodnja kondenzacionih sušara sa toplotnom pumpom - zatvoren sistem)

Preduzeće Optimonia osnovano je 2014. godine i danas posluje na teritoriji Srbije i regiona. Osnovna delatnost je proizvodnja mašina za sušenje voća, povrća i bilja tj. sušara. Sušenje se može obavljati u sušarama otvorenog (klasičnog) i zatvorenog tipa.

          “Optimonia” proizvodi sušare za voće i povrće sa zatvorenim sistemom koji značajno štedi potošnju energije i na ekološki način suši voće i povrće zadržavajući njihove nutritivne osobine (sušenje se obavlja na 30% nižoj temperaturi što dovodi do znatnog povećanog kvaliteta sušenog proizvoda). Pored toga, ovaj sistem omogućuje da se dobije izuzetno niska vlažnost suvog proizvoda (ispod 5%).

          U našim mašinama zatvorenog sistema primenjeni su svi savremeni dizajnerski postupci, koji obezbeđuju kvalitetan i pristupačan proizvod. Zatvoren sistem joj omogućava rad u bilo kojoj prostoriji, jer ne izbacuje paru (kao otvoren sistem) nego vodu, tako da ne vlaži prostoriju.Takođe, jednostavna je za rukovanje i pruža izbor željenog režima sušenja i slobodnog izbora stepena automatske regulacije.

www.optimonia.com

S.I. Support
Beograd

Trgovina na veliko ostalim mašinama i opremom

Prediktivno održavanje pogona i procesa, sofisticiranom ultrazvučnom opremom.

          Tokom ispitivanja kontrolišemo stanje postrojenja i detektujemo probleme kao što su propuštanje komprimovanog vazduha i drugih tehničkih gasova. Detektovani problem se saniraju, nakon čega dolazi do velike uštede energije, poboljšanja pouzdanosti procesa i unapređenja kvaliteta proizvoda

www.csisupport.rs

Termo-inženjering d.o.o.
Novi Sad

Projektovanje i izvođenje radova u građevinarstvu

Firma „Termo-inženjering“ d.o.o. sa sedištem u Novom Sadu je porodična firma osnovana je 1991. godine. Tokom svog postojanja bavila se primarno projektovanje i izvođenjem radova na izradi mašinskih (termotehničkih) instalacija u građevinarstvu i industriji, a sa projektom naselja Solarna Dolina, svoju delatnost proširuje na izgradnju stambenog i poslovnog prostora visokih energetskih performansi i kvaliteta.

www.solarnadolina.rs

E-kuća Čačak d.o.o
Konjevići

Proizvodnja montaznih kuca

E-kuća Čačak se bavi proizvodnjom kuca po tehnologiji jednog od vodecih nemackih proizvodjaca kuca Lehnerhaus u krupnopanelnom sistemu ( proizvodimo potpuno prefabrikovane elemente duzine do 13 m, sa fabricki ugradjenom stolarijom, fasadama, cevima za ugradnju elektroinstalacija, gips karton plocama). Nase kuce su po najvisim trenutno aktuelnim nemackim normama a vec imamo u ponudi i proizvode koji ce biti norma u EU od 2020. Sve sirovine koje upotrebljavamo u proizvodnji uvozimo iz Austrije i Nemacke i za sve imamo sertifikate vodecih instituta zemalja porekla. Zahvaljujuci poreklu sirovina iz EU nase kuce u izvozu prati EUR 1 dokument kao dokaz da je roba evropskog porekla iako je kuca proizvedena u Srbiji. Kupac se uz pomoc ovog dokumenta oslobodja carinskih troskova.